Dubrovačko-neretvanska županija i DUNEA na sajmu investicijskih projekata Rexpo2015

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu investicijskih projekata Rexpo 2015, koji se održava 28. i 29. listopada u Hypo Expo XXI Business Centeru u Zagrebu, predstavljeni su ključni investicijski projekti i najveća imena investicijskog biznisa.Četvrti put za redom REXPO je okupio ulagače iz Hrvatske, ali i iz Europe, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Indije, pa čak i iz daleke Koreje.
Rexpo je i ove godine privukao interes velikog broja investitora i predstavnika poslovne zajednice iz Hrvatske, regije i svijeta koji su svoje investicijske projekate predstavili na različitim platformama za izlaganje i raspravu. Forum je ponovno bio središnje događanje sajma te je ove godine obuhvatio rekordan broj panel-rasprava na kojima su ugledni stručnjaci, konzultanti i poduzetnici razgovarali o ključnim trendovima, projektima i aktualnostima u ulagačkom svijetu.
Među ključnim je temama prvi dan sajma bila rasprava o EU fondovima i njihov značaj u novim investicijama, zelena ekonomija, razvoj javno-privatnih partnerstava u Hrvatskoj, novo regionalno središte industrije i logistike, razvoj stranih investicija te uloga i razvoj komercijalnih banaka. Drugi dan Foruma bio je posvećen hotelskoj industriji. Među najznačajnijim stranim investitorima predstavila se i Avenue Grupa koja je predstavljala svoj projekt turističkog kompleksa Kupari.
Među izlagačima lokalne i regionalne samouprave sudjelovala je i Dubrovačko neretvanska župnijas kampanjom „Investin Dubrovnik Neretva Region“ te predstavila mogućnosti ulaganja u Županiju s naglaskom na poslovne i turističke zone, luke za razvoj nautičkog turizma i lokacije za razvoj marikulturne djelatnosti.

1 2