Dubrovačko- neretvanska županija isplaćuje božićnice umirovljenicima u iznosu od milijun i pol kuna

U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije, iz proračunskih sredstava za 2015. godinu, ispltit će  umirovljenički dodatak umirovljenicima s mjesečnom mirovinom do 1500,00 kn, a  prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj,  Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje  iz gradskih proračunskih sredstava,  a  umirovljenicima iz općina: Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju  izravno njihove općine, provodeći tako, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom , Županijski umirovljenički standard.

Dubrovačko-neretvanska županija provodi Program izrade i provedbe  izjednačavanja umirovljeničkog standarda od 2010. godine kada je, za provedbu ovog Programa, u proračunu Županije bilo osigurano 700,000.00 kuna. U međuvremenu proračunska sredstva su povećana, te u  2015. godini iznose 1.500,000,00  čime su povećani pojedinačni iznosi koji se kreću od  230 do 1100 kuna po umirovljeniku, ovisno o razvijenosti grada ili općine. Županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 3245 umirovljenika s područja županije.