Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja sa stipendiranjem učenika i studenata

Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja sa stipendiranjem učenika i studenata na području Dubrovačko-neretvanske županije. U 2015./2016. školskoj, odnosno akademskoj, godini stipendirat će čak 83 učenika i studenata.

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija je i ove godine provela natječaj za stipendiranje darovitih učenika i studenata te učenika i studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Temeljem istog dodijelit će se 8 stipendija za darovite učenike, 16 stipendija za darovite studente, 1 stipendiju za učenika sa zvanjem slastičar, 5 stipendija za studente za zvanje doktor medicine, 1 stipendiju za studenta za zvanje diplomirani inženjer arhitekture, 1 stipendiju za studenta za zvanje magistar edukacijske rehabilitacije, 2 stipendije za studenta za zvanje magistar matematike – nastavnički smjer, 1 stipendiju za studenta za zvanje magistar fizike – nastavnički smjer i 1 stipendiju za studenta za zvanje magistar edukacije kemije.

Zajedno s dosadašnjim korisnicima županijskih stipendija ukupan iznos stipendija iznosi 750 tisuća kuna.

Po završetku natječaja i obrađenim prijavama, donesene su liste prvenstva za dodjelu stipendija koje možete pogledati na web stranici Dubrovačko-neretvanske županije :

 

http://www.dubrovacko-neretvanska-zupanija.hr/novost.php?id=6198

 

http://www.dubrovacko-neretvanska-zupanija.hr/novost.php?id=6199