Dubrovačko-neretvanska županija obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Zamjenica župana Marija Vučković i pročelnica za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

primile su danas predstavnike Udruga osoba s invaliditetom s područja Županije u restoranu Klarisa.

Tom prigodom, zamjenica Vučković uručila je predstavnicima Udruga  prigodnu novčanu potporu.

Međunarodni dan osoba s invaliditeom obilježava se svake godine, 3. prosinca, s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu.

Potporom djelovanju udruga osoba s invaliditetom  te poticanjem njihove međusobne suradnje,  Dubrovačko-neretvanska županija želi doprinjeti poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom te većoj sezibilizaciji javnosti na pritsutnost osoba s invaliditetom u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Također, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, a u organizaciji odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije  i Udruge za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama „Poseban prijatelj“ jučer je u hotelu Hilton Imperial Dubrovnik održana edukativna tribina na temu prevencije i savjetodavnih aktivnosti u odgoju djece i mladih.

Tribinu je vodila mr. sc. Daša Poredoš Lavor, dipl. soc. rad. i stalna sudska vještakinja za probleme obitelji, djece i mlade.

IMG_2667