Dubrovačko-neretvanska županija podržala humanitarnu akciju “Dubrovnik za Afriku”

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo primili su u Palači Ranjini Roberta Ćibarića i Boža Benića koji su predstavili humanitarnu akciju “Kap vode – ocean ljubavi”. Na sastanku su sudjelovali i predstavnici udruge Lapadsko srce.

Župan Dobroslavić podržao je akciju kojoj je cilj prikupiti 30 tisuća eura za izgradnju sustava za dopremu pitke vode u sela Župe sv. Franja Asiškog u Monduli Juu u Tanzaniji te izrazio želju da se svi, koji su u mogućnosti, priključe ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji.

Robert Ćibarić zahvalio se Županu na potpori te kazao: “U akciju se mogu uključiti i privatne tvrtke i svi ostali gospodarski subjekti s minimalnom donacijom od 100 kuna, a djelatnici po deset kuna. Želimo potaknuti naše sugrađane da sudjeluju u ovoj kolajni ljubavi i nadamo se da ćemo ovaj iznos prikupiti do Božića “.

U realizaciji humanitarne akcije kao i njenoj promociji sudjeluje cijela Biskupija, ali i predstavnici odnosno vrijedni volonteri školske udruge Lapadsko srce.
Za ovu akciju otvoren je poseban račun u OTP banci – HR5824070001500318088.