Nabavka opreme za sanaciju kod iznenadnih onečišćenja mora za Općinu Orebić

Dubrovačko-neretvanska županija uplatila je Općini Orebić sredstva u visini od 50 tisuća kuna za nabavku opreme za sanaciju kod iznenadnih onečišćenja mora.

Sredstva su uplaćena sukladno Zaključku Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u svrhu nabave opreme za sanaciju kod iznenadnih onečišćenja mora na području Općine Orebić i osiguranja pravovremenog djelovanja u slučajevima iznenadnih onečišćenja mora sukladno Planu intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u DNŽ.

Dubrovačko-neretvanska županija na taj način nastavlja s opremanjem priobalnih jedinica lokalne samouprave sredstvima za primarnu sanaciju kod iznenadnih onečišćenja mora zbog neposrednog djelovanja na mjestu onečišćenja.

Ovim pristupom nastoji se postići ravnomjerna pokrivenost opremom za sanaciju kod iznenadnih onečišćenja mora obalnog dijela Županije u svrhu bržeg i neposrednog djelovanja na mjestu nastanka onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.