Dubrovnik domaćin jednom od značajnijih medicinskih skupova međunarodne razine

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić pozdravio je danas sudionike 12. kongresa Hrvatskog društva za plastičnu kirurgiju, 8. kongresa Hrvatskog senološkog društva te 4. međunarodnog kongresa plastične kirurgije „Fellows in science“. Organizator šestodnevnog programa u okviru kongresa koji je okupio 500-njak sudionika je Odjel plastične kirurgije i kirurgije dojke OB Dubrovnik. „Povezali smo naizgled raznorodna područja medicinske struke i znanosti, no to su područja koja se u svakodnevnom praktičnom radu sučeljavaju“ – istaknuo je predsjednik kongresa Marko Margaritoni.

Župan Nikola Dobroslavić u svom je pozdravu istaknuo značaj medicinskog osoblja u vremenu pandemije te dodao da je zadovoljstvo u Dubrovniku, središtu Dubrovačko-neretvanske županije, vidjeti toliko uglednih inozemnim i domaćih stručnjaka s područja senologije i plastične kirurgije iz više od 25 zemalja i s brojnih kontinenata. „Nakon pandemije ovo je jedan od značajnijih skupova veće međunarodne razine koji se održava uživo“ – naglasio je župan Dobroslavić.

Uime grada Dubrovnika sudionike kongresa  pozdravio je gradonačelnik Mato Franković, a ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić obratio im se uime Ministarstva zdravstva, koje uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH podupire ovaj kongres. Okupljenima su se obratili predsjednica HSD-a Paula Podolski, predsjednik HDPREK-a Rado Žic, uime udruženja “Fellows in science” Uroš Ahčan, te u ime međunarodnog senološkog društva predsjednik Vahit Ozmen.

Kongres, koji se do 8. svibnja održava u Dubrovniku, jedan je od najznačajnijih skupova ovih struka u Europi u 2022. godini, prilika za stručnjake i znanstvenike, ali i mogućnost za predstavljanje najnovije medicinske opreme i tehnologije.