DUNEA-inom projektu Legend priznanje za uspješno provođenje

Regionalna razvojna agencija DUNEA primila je priznanje za uspješno provođenje EU projekta Legend, koje je dodijeljeno u sklopu Izbora za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2015.-2016., u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Priznanja za sudjelovanje su danas u Zagrebu uručili hrvatski premijer Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, a u ime DUNEA-e preuzela ga je direktorica Melanija Milić.

Projekt Legend, kojeg je DUNEA provodila od listopada 2012. do ožujka 2015. godine, našao se u konkurenciji 20 najuspješnijih EU projekata u Hrvatskoj, a u sklopu njegove provedbe u Osnovoj školi Opuzen postojeći sustav grijanja zamijenjen dizalicom topline s tlom kao izvorom energije. Prva nagrada, glasovanjem građana, otišla je u Međimursku županiju, za projekt ”Agenti 0-7” za djecu s poteškoćama u razvoju.

Legend te još dva projekta koja je provodila Regionalna razvojna agencija DUNEA, kao i dva u kojem je agencija bila jedan od partnera, predstavljeni su i u knjižici ”Uspješni lokalni EU projekti u Hrvatskoj”, koju je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdalo prošli mjesec.