DUNEA pristupila Konzorciju razvojnih agencija jugoistočne Europe

Regionalna razvojna agencija DUNEA i službeno je pristupila Konzorciju razvojnih agencija jugoistočne Europe današnjim potpisivanjem Sporazuma o suradnji. Sporazum je potpisan nakon sastanka s predstavnicama Razvojnog centra Srce Slovenije u prostorijama DUNEA-e.

Konzorcij će biti usmjeren na suradnju u realizaciji razvojnih projekata na zastupljenim područjima, razmjenu iskustava te umrežavanje s ciljem veće vidljivosti i snažnijeg nastupa prema institucijama i fondovima Europske unije. Tijekom sastanka iznesen je niz prijedloga područja koja povezuju DUNEA-u i ostale članove konzorcija (turizam, poljoprivreda, malo i mikro poduzetništvo,itd.), i u kojima postoji interes za zajedničkom suradnju na prijavi novih projekata na otvorene pozive transnacionalne suradnje. Dogovoreno je, također, da će idući sastanak svih partnera uključenih u Konzorcij biti u rujnu 2016. i to na prostoru Dubrovačko-neretvanske županije.

Ostali potpisnici ovog Sporazuma su: Razvojni centar Srce Slovenije iz Slovenije kao inicijator osnivanja Konzorcija, Centar za planski razvoj sjeveroistočne regije Kumanovo iz Makedonije , Agencija za regionalni razvoj AP Vojvodine iz Srbije, Regionalna razvojna agencija Bjelasica, Komovi i Prokletije iz Crne Gore, Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj (REDAH) iz Mostara, Regionalna razvojna agencija (SERDA) iz Bosne i Hercegovine, Albanska razvojna agencija za ulaganja, te dvije razvojne agencije iz Hrvatske –Razvojna agencija Srce Istre iz Pazina, te DUNEA.