Francuski veleposlanik Gaël Veyssière županu predstavio novu počasnu konzulicu u Dubrovniku

Župan Nikola Dobroslavić primio je danas Nj. E. Gaëla Veyssièrea, veleposlanika Francuske u Republici Hrvatskoj, koji je tom prigodom predstavio novu počasnu konzulicu Francuske u Dubrovniku Lucijanu Leoni.

Veleposlanik Veyssière je istaknuo kako je za Francusku izuzetno važno imati počasnog konzula upravo u Dubrovniku, jer iako ovdje živi mali broj francuskih državljana, izuzetno je velik broj turista iz Francuske koji posjećuju naš grad, ali i županiju.

S tim se složio i župan Nikola Dobroslavić, kazavši kako je francusko tržište jedno od naših emitivnih tržišta te našu županiju posjećuje velik broj francuskih državljana.

Počasna konzulica Leoni zahvalila je na prijemu i iskazala spremnost na suradnju sa županijom kada god će to biti potrebno, ali i naglasila kako je njezin primarni zadatak u ovom trenutku biti na raspolaganju svim turistima iz Francuske kojima će to biti potrebno.

Kako je Nj. E. Veyssière već prije dvije godine posjetio našu županiju i održao sastanak sa županom Dobroslavićem, dobro je upoznat s našim gospodarskim, ali i kulturnim značajkama te je ovom prilikom bilo govora o mogućnostima suradnje dviju zemalja, prvenstveno kroz mogućnosti koje otvara turizam. Naglasio je pritom da francuski gosti izuzetno cijene kulturu i povijest, a to je upravo ono što im ova županija može ponuditi, ali i dodao kako postoji interes investitora, a što bi nas čvršće moglo povezati u sektoru gospodarske djelatnosti.

Tijekom susreta bilo je riječi i o prometnoj povezanosti pri čemu je naglašena iznimna važnost izgradnje Pelješkog mosta, zasigurno najvećeg infrastrukurnog projekta u Republici Hrvatskoj, a koji će značajno utjecati na prometnu povezanost Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske.