Građani o perspektivi gradova i regija u EU

Građani Dubrovnika susreli su se u Lazaretima s predstavnicima Europskog odbora regija (CoR), predsjednikom CoR-a Markku Markkulom, predsjednikom CoR grupe Europske pučke stranke Michaelom Schneiderom, voditeljem hrvatske delegacije u CoR-u županom Nikolom Dobroslavićem, članicom hrvatske delegacije u CoR-u načelnicom općine Jakovlje Snježanom Bužinec te pomoćnicom ministra regionalnog razvoja i EU fondova RH Marijom Vučković.

Tema razgovora s građanima bila je „Promišljanje o EU iz perspektive gradova i regija“. Odgovarajući na pitanja građana, razgovaralo se o tome što se događa u Europskoj uniji te kako se rješavaju ključni izazovi i ostvaruju koristi.

Župan Dobroslavić naglasio je potrebu organiziranja ovakvih susreta građana s predstavnicima institucija EU gdje se u neposrednom razgovoru prenose informacije, iskustva, te slušaju mišljenja i potrebe građana. Ovakvi susreti omogućuju otvorene i interaktivne razmjene mišljenja o budućnosti europskog projekta, njegova konkretna postignuća i izazove temeljene na procesima za čija rješenja i implementacije trebamo pokušati naći zajednička rješenja na svim razinama.

Razgovor s građanima okupio je mlade ljude, studente, predstavnike nevladinih organizacija, predstavnike poslovnog sektora, institucija i druge. Susret je organiziran u suradnji Dubrovačko-neretvanske županije i Europskog odbora regija u sklopu EU projekta 4PILLARS sufinanciranog sredstvima programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC.