Dubrovačko-neretvanska županija partner je u projektu HERCULTOUR – „HERa trademark, CULtural TOURism routes and visitor centres strengthening“ („Jačanje oznake HERA, kulturno turističkih ruta i posjetiteljskih centara“), koji je ujedno i nastavak projekta HERA – „Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana“.

Projekt vrijedan 1.176.467,40 EUR (cca. 8.721.800 HRK) odobren je za financiranje putem „Standard +” poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. te je s provedbom počeo 1. siječnja 2018 godine. Cilj projekta je kapitalizirati postignuća projekta HERA i učvrstiti njihovu održivost kroz jačanje djelovanja Udruge HERA te jačanje upravljanja kulturno turističkim rutama i posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA, na teritorijima lokalnih partnera, kroz izradu planova upravljanja, marketinških planova i provedbu dodatnih promotivnih aktivnosti. Uz partnere iz Hrvatske, Zadrasku županiju kao nositelj projekta, Primorsko-goransku županiju i Šibensko–kninsku županiju, projekt provode i partneri iz Italije: COPE (regionalna razvojna agencija) i ADSU (agencija za visoko školstvo) iz Terama te Turistička destinacija “Romagna” (regionalna agencija za razvoj destinacije) iz Riminija.

Vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosi približno 1.2 milijuna kuna, a sredstva će se uložiti u obnovu prostora na katu Centra za selektivne oblike turizma u Domu kulture u Pločama koji će služiti kao izložbeni prostor Zavičajne zbirke Grada Ploče, te u daljnju promociju kulturno-turističke rute „Neretva – dolina života“.

Prilog PDF brošura: