Hitna medicina spremna za sezonu 2017.

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Dariom Kulišićem održao je danas u Palači Ranjina sastanak s ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Majom Grba-Bujević, ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Lukom Lulićem, zapovjednikom pilota Zrakoplovne jedinice MUP-a Robertom Križanićem te pilotom Zrakoplovne jedinice MUP-a Daliborom Iveljom.

Na sastanku se razgovaralo o prošlogodišnjem radu te je izraženo zadovoljstvo suradnjom i odličnim funkcioniranjem hitne medicinske službe s naglaskom kako je razina rada medicine, unatoč vrlo kompleksnoj geoprometnoj poziciji Županije, na visokoj razini, opremom i znanjem, a što je jasno vidljivo lokalnim i regionalnim aganžmanom. Rečeno je kako je prošle godine bilo 209 hitnih medicinskih letova iz Zračne luke Čilipi na područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Istaknuto je kako je potpisan Ugovor o hitnoj helikopterskoj medicinskoj službi između DNŽ, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva zdravstva, koji obuhvaća razdoblje od 12. lipnja do 1. listopada.

Na sastanku je bilo riječi i o napravljenoj Studiji izvodljivosti uspostave hitne medicine na moru koja je pokazala opravdanost dva plovila na području DNŽ te će biti financirana sredstvima iz EU fondova, koja su osigurana do 2020. godine pa će se stoga žurno pristupiti realizaciji projekta.