U Hrvatskoj zajednici županija održan seminar „Komunikacijske vještine“

Hrvatska zajednica županija je organizirala seminar za tajnice hrvatskih župana pod nazivom „Komunikacijske vještine“, koji je održala magistra ekonomskih znanosti i magistra politologije, Marija Novak- Ištok.

Predavačica je govorila o načinima pregovaranja i sprječavanja konflikata, kreativnom rješavanju problema, ali o onome što je sudionicama bilo najbitnije, a to je upravljanje stresnim situacijama. Radionici su prisustvovale tajnice iz Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske, Karlovačke, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Dubrovačko-neretvanske županije. Složile su se kako se najveći izazovi njihova posla kriju u kriznim situacijama u kojima je potrebno u kratkom vremenu donijeti odluku i preuzeti odgovornost. Sudionice su putem ove radionice naučile kako se zaštititi i sačuvati svoje zdravlje  u ovom poslu koji ponekad može biti stresan.

„Svake četiri godine se sustav uprava djelomično mijenja, a  mi se tome moramo prilagođavati. Ovakvi nas seminari zaista vesele, a osim toga, dosta su učinkoviti. Voljela bih da se organiziraju i po drugim županijama“, rekla je Rajka Pušak iz Dubrovačko-neretvanske županije. Dodala je i kako su ovakve radionice prilika da županijske službenice izmjene iskustva, nauče nešto novo, ali i iskoriste priliku da se upoznaju, s obzirom na to da svakodnevno komuniciraju.