Izaslanstvo kineske provincije Hainan posjetilo Dubrovačko-neretvansku županiju

Župan Nikola Dobroslavić i predsjednik Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Margaretić primili su izaslanstvo kineske provincije Hainan na čelu s presjedavajućim narodne Političko -savjetodavne konferencije Vijeća provincije Yu Xunom.

Župan Nikola Dobroslavić upoznao je kinesko izaslanstvo s obilježjima Dubrovačko-neretvanske županije te istaknuo otvorenost za pomoć mogućim kineskim investitorima za ulaganja na područje županije. Župan je izrazio zainteresiranost za plasman naših vina kroz turističku ponudu Hainana te eventualnu mogućnost uspostavljanja čarter letova.

Župan je naglasio važnost Zračne luke Dubrovnik te nužnost boljeg povezivanja s Kinom, a kao preduvjet svih budućih regionalnih suradnji.

Presjedavajućim narodne Političko -savjetodavne konferencije Vijeća provincije Yu Xun pojasnio je važnu savjetodavnu ulogu institucije na čijem je čelu, a koja uvelike može doprinijeti razvoju odnosa s Hrvatskom i Dubrovačko-neretvanskom županijom, ne samo na političkoj razini već posebno na području gospodarstva i kulture. Razgovaralo se i o mogućnosti daljnjeg povezivanja, a s obzirom da je ovo druga posjeta predstavnika ove kineske provincije našoj županiji.

Hainan je najjužnija provincija otok u NR Kini, s uvjetima posebne gospodarske zone i turističke destinacije.

istaknuta