Izaslanstvo Ratne mornarice Talijanske Republike u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Zamjenik župana Davorko Obuljen i pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić primili su danas u protokolarni posjet veleposlanika Republike Italije u Hrvatskoj NJ.E. Adriana Chiodija Cianfaranija i  zapovjednika školskog broda Amerigo Vespucci Curzija Pacificija s izaslanstvom.

Boravak školskog broda ITS Amerigo Vespucci u luci Gruž od srijede do nedjelje rezultat je bilateralne vojne suradnje Hrvatske ratne mornarice s Ratnom mornaricom Republike Italije.

Zamjenik župana Davorko Obuljen upoznao je talijansko izaslanstvo s osobitostima Dubrovačko-neretvanske županije, istaknuvši kako imamo bogatu povijesnu i kulturnu baštinu. Pripadnici talijanske ratne mornarice su Zamjenika upoznali s karakteristikama broda na kojemu plove te sa uvjetima života na brodu, iskazavši pritom veliko zadovoljstvo što ovih nekoliko dana na kopnu provode upravo u Dubrovniku.

Talijansko izaslanstvo činili su još i vojni izaslanik Talijanske Republike Andrea Tonni, generalni konzul Republike Italije u Rijeci Paolo Palminteri i članica posade broda Marianna Valente. Goste je u ulozi domaćina uz predstavnike županije pozdravio počasni konzul Talijanske Republike u Dubrovniku Frano Bongi.