Izgradnja dizala za invalide u Osnovnoj školi Vladimir Nazor

Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač 40 osnovnih i srednjih škola na području Dubrovačko-neretvanske županije nastoji omogućiti i zadovoljiti visoke pedagoške standarde u svakoj od njih. Pri tome se posebna pažnja obraća na djecu s poteškoćama u razvoju kako bi im se pružili isti uvjeti za pohađanje nastave kao i svim drugim učenicima osnovnih škola.

Kroz prethodne godine Dubrovačko-neretvanska županija rješavala je imovinsko-pravne odnose na čestici zemljišta na kojem se nalazi Osnovna škola Vladimir Nazor u Pločama što je bila osnova za izgradnju dizala za invalide, odnosno za učenike s poteškoćama u razvoju, u objektu navedene škole. Radovi na izgradnji lifta započeli su krajem ljeta ove godine, a predviđeni rok za završetak investicije vrijedne 730 tisuća kuna je 15. siječnja 2017. godine.

Za sufinanciranje projekta rješavanja pristupačnosti osoba s invaliditetom u Osnovnoj školi Vladimir Nazor, Ministarstvo branitelja je po provedenom natječaju odobrilo 210 tisuća kuna, a u proračunu Dubrovačko-neretvanske županije u 2016. godini osigurano je 520 tisuća kuna. Svakako je za napomenuti kako je u istu školu u proteklih 10 godina Dubrovačko-neretvanska županija uložila preko milijun i 200 tisuća kn te nabavila računalnu opremu potrebnu za kvalitetno odvijanje nastavnog plana i programa.