“Jadran kao glavni protagonist međunarodnog pomorskog turizma”

Župan Nikola Dobroslavić u funkciji predsjednika Jadransko-jonske euroregije sudjelovao je u radu konferencije “Adriatic sea forum” koja se u organizaciji talijanske tvrtke Risposto Turismo održala u Budvi.

Rasprava koja se odvijala tijekom ovog trećeg po redu Foruma naglasila je želju turističkih operatera u pomorskom turizmu da kreiraju put prema suradnji i zajedničkoj promociji Jadrana kao destinacije. Jadran može težiti poboljšanju prepoznatljivosti širom svijeta i raditi na stvaranju potražnje na udaljenim tržištima, bez zanemarivanja europskog sliva, a za povećanje rezultata u pogledu dolazaka turista, gospodarskih utjecaja i pažnje posvećene potrebama područja i lokalnih zajednica.

Župan Dobroslavić govorio je o inicijativama i projektima Jadransko-jonske euroregije u pogledu prometnog i prekomorskog povezivanja kao preduvjeta ukupnog razvoja. Govorio je i o problemima viznog režima te iskustvima i strategiji Dubrovačko-neretvanske županije u pomorskom turizmu.

Forum je okupio dužnosnike, turističke operatere, direktore luka te stručnjake iz ovog sektora iz Italije, Grčke, Albanije, Crne Gore i Hrvatske.