Javna tribina ‘Kulturna baština kao paradigma održivog razvoja’

U sklopu EU projekta ‘Povijest na zrnu soli’ u Stonu će se 7. veljače (srijeda), s početkom u 11 sati u tvrđavi Kaštio, održati javna tribina pod nazivom ‘Kulturna baština kao paradigma održivog razvoja’.
Na tribini sudjeluju: Vinicije Lupis – znanstveni savjetnik i voditelj Područnog centra Dubrovnik Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Ivo Klaić – pročelnik UO za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije, Vedran Antunica – načelnik Općine Ston i Stane Đivanović – voditeljica Službe za gospodarstvo Ureda državne uprave.
Nositelj projekta ‘Povijest na zrnu soli’ je Općina Ston, a kao partneri sudjeluju Turistička zajednica Općine Ston, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Župa sv. Vlaha – Ston i privatni poduzetnik Natura Dalmatia. Ukupna vrijednost projekta je 61.65 milijuna kuna, ukupni prihvatljivi troškovi 56.62 milijuna kuna, od čega su 85 posto bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 48 milijuna kuna. Sufinanciran je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Kroz projekt je planirana rekonstrukcija, uređenje i opremanje pojedinih povijesnih dijelova Stona te njihova turistička valorizacija.