Komemoracija u Memorijalnoj kući Ronalda Browna

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na komemoraciji u Memorijalnoj kući Ronalda Browna povodom dvadesete obljetnice pogibije američkog državnog tajnika za trgovinu Rona Browna i 34 člana njegova izaslanstva u nesreći američkog vojnog zrakoplova.

Tom je prilikom župan Dobroslavić izrazio želju za više suradnje između SAD-a i Hrvatske, ali se i prisjetio i  događanja u Domovinskom ratu.

Na komemoraciji su bili veleposlanica SAD-a u RH Julieta Valls Noyes, župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Andro Vlahušić i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes istaknula je da Amerikancima mnogo znači briga koju Hrvatska pokazuje u očuvanju uspomene na Rona Browna i njegovu delegaciju posljednjih 20 godina.

-Danas u ovome prostoru, okruženi fotografijama ljudi koji su taj dan poginuli moramo se prisjetiti njihove plemenite misije. Uspomenu na njih čuvamo i poštujemo  nastavljajući dalje njihov rad. Današnja Hrvatska je ispunjene ciljeva misije Ronalda Browna i njegove delegacije. Njihovu misiju i dalje ćemo unaprijediti i zacementirati kroz seriju inicijativa kojima ćemo ojačati ekonomske veze SAD-a i Hrvatske. Uvjereni smo u daljnji napredak Hrvatske, Dubrovnika i ostatka regije-  zaključila je  Julieta Valls Noyes.