Konferencija o provedbi Europske strategije za Jadransko – jonsku regiju

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na konferenciji „Jadransko – jonska mikroregija za zapošljavanje i rast“ koja se održala u Bruxellesu u okviru programa tjedna otvorenih dana regija i gradova EU.

Dubrovačko – neretvanska županija jedan je od sudionika Jadransko – jonskog konglomerata koji svake godine u okviru programa Otvorenih dana organizira konferenciju i obrađuje neku od tema vezanih za Jadransko – jonsku makroregiju.

Ove godine je vodeći partner konglomerata bila talijanska regija Emilia-Romagna. Sudionicima konferencije uvodno se obratila visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnost te ujedno potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini.

U panel raspravi, u kojoj su sudjelovali i predsjednici talijanskih regija Marche, Friuli Venezia Giulia, Abruzzo, Calabria i Puglia te premjer kantona Sarajevo, Župan Dobroslavić naglasio je važnost boljeg povezivanja unutar makroregije koje bi doprinijelo i boljem gospodarskom razvoju te se osvrnuo i na nedavno usvojeno mišljenje Odbora regija o jačanju prekogranične suradnje i istaknuo da su i kroz mišljenje makroregije prepoznate kao dobar model za jačanje i poboljšanje prekogranične suradnje.