Kreće 3,6 milijuna kuna vrijedna nadogradnja Doma za starije i nemoćne

Župan Nikola Dobroslavić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Dubrovnik Marica Miletić i upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen potpisali su 3,6 milijuna kuna vrijedan ugovor o nadogradnji Doma.
Tom prilikom je župan Dobroslavić iskazao zadovoljstvo što je ovaj projekt, zbog raznih pravnih i zakonskih prepreka, konačno pokrenut te je dodao da je ovo poklon umirovljenicima za Božić. Isto tako, župan je podsjetio na raniji projekt sa Zakladom- uređenje i opremanje Odjela palijativne skrbi u Općoj bolnici Dubrovnik te najavio novi- „Dva skalina“.
Ravnateljica Doma M. Miletić zahvalila je županu i upravitelju Obuljenu na ovom projektu te je kazala da će Dom dobiti novi kat s 500 kvadrata prostora koji će podići standarde skrbi o štićenicima.
Upravitelj Obuljen kazao je da je projekt započet još 2011. godine te da je nailazio na brojne poteškoće- do te mjere da je umalo propao. Stoga je izrazio zadovoljstvo konačnim početkom radova na Domu kojega Blaga djela smatraju svojim. Naime, Dom je izgrađen 1971. godine na zemljištu i sa sredstvima Zaklade.