Manifestacija ‘Dani otvorenih vrata udruga 2018.’

U organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske već sedmu godinu zaredom održava se manifestacija ‘Dani otvorenih vrata udruga 2018.’ na području cijele Hrvatske, od 24. do 26. svibnja. Pozivaju se sve udruge da otvore svoja vrata te informiraju javnost o svom radu.

Cilj manifestacije je informiranje javnosti o radu udruga na svim razinama kako bi im se predstavili programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske te se pruža mogućnost sudjelovanja građana u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, kao i upoznavanje  s različitim društveno korisnim projektima i programima te mogućnostima volontiranja u udrugama.

Također, potiče se predstavljanje rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora kako bi pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Sve udruge zainteresirane za sudjelovanje na ‘Danima otvorenih udruga 2018.’ mogu se prijaviti do 21. svibnja 2018. putem aplikacije UdrugeInfo ili web stranice, na kojoj je moguće pretražiti sva prijavljena događanja i na taj način povećati vidljivost udruga u lokalnoj zajednici te osnažiti sudjelovanje građana u aktivnostima koje udruge provode.