Ministar Marić u Ranjini održao sastanak s županom te gradonačelnicima i načelnicima o boljem upravljanju državnom imovinom

Župan Nikola Dobroslavić te čelnici jedinica lokalne samouprave s područja naše županije sastali su se danas s ministrom državne imovine Goranom Marićem na temu unaprjeđenja upravljanja državnom imovinom na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Na radnom sastanku ministar je sa suradnicima saslušao probleme s kojima se susreću gradovi i općine, a istaknuo je kako želi što prije i što efikasnije neiskorišteno državno zemljište i objekte staviti u službu javnosti.
Apelirao je da se u prostornim planovima bivše vojarne ne drže kao prostori posebne namjene jer je to ”najgora opcija i za jedinice lokalne samouprave i za državu”, te napomenuo kako je Zakon o upravljanju državnom imovinom prošao prvo čitanje u Saboru te kako se uskoro očekuje njegovo usvajanje.
Na inicijativu župana Nikole Dobroslavića uoči radnog sastanka napravljen je popis spornih predmeta koje JLS imaju, a koji se mogu riješiti s Ministarstvom državne imovine, te će isti biti predan nadležnim službama nakon njegove nadopune ovaj tjedan.
”Dva su glavna zaključka sa sastanka. U prvom redu da jedinice lokalne samouprave do kraja tjedna dostave eventualne nadopune spornih slučajeva na svom teritoriju, a drugi je da po uzoru na Grad Korčulu dostave temeljit popis zemljišta i objekata u vlasništvu RH u njihovoj oblasti. To pomaže službama resornog ministarstva da brže i lakše pomognu nama”, rekao je župan Dobroslavić.
U izjavi medijima nakon sastanka ministar Marić dotaknuo se i teme Kupara istaknuvši kako neće dopustiti da se ponovno dogodi zastoj u tom projektu.
”Pripremili smo aneks ugovora koji ide sljedeći tjedan na Vladu, a nakon potpisa aneksa ugovora očekujemo vrlo brzo realizaciju projekta”, rekao je ministar te naglasio kako je Vlada silno zainteresirana da se taj projekt pokrene što je prije moguće.
Inače, uoči sastanka u Ranjini ministar Marić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković potpisali su ugovor kojim je Grad Dubrovnik po pravu prvokupa kupio vilu Čingriju za 17,51 milijun kuna, a ministar je odlukom prepustio vlasnički udio RH u ljetnikovcu Kaboga Gradu Dubrovniku.
Gradonačelnik Franković se tom prilikom zahvalio ministru kao i županu Dobroslaviću na uloženom trudu u realizaciji tog projekta.