Ministar turizma i Župan suglasni: Prodaja ACI-ja je neprihvatljiva!

Ministar turizma Gari Cappelli u pratnji župana Nikola Dobroslavića, državnog tajnika Frana Matušića i saborskog zastupnika Mata Frankovića obišao je danas radove na hotelu Excelsior te projekt rekonstrukcije i izgradnje dvaju bazena travel lifta u ACI marini Komolac.

Ministar je istaknuo kako je Hrvatska danas jedno veliko turističko gradilište te kako se očekuju investicije u vrijednosti preko 800 milijuna eura i otvorenje do glavnog dijela sezone više od 40 novih odnosno novoobnovljenih hotela. Ministar je istaknuo kako je Ministarstvo turizma iz Fonda za razvoj turizma u posljednje tri godine financiralo projekte turističke infrastrukture u vrijednosti više od 4 milijuna kuna, dok je u prošloj godini za privatne projekte izdvojeno više od 1,5 milijun kuna iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva.

U ACI marini Komolac ministar Cappelli  pohvalio je projekt obnove dvorca Sorkočević, a koji će biti financiran fondovima EU te istaknuo kako treba nastaviti zaustavljeni projekt proširenja marine s novim vezovima za megajahte, koji je uvršten u županijski i gradski prostorni plan.

Ministar i Župan složili su se kako ACI mora ostati strateška tvrtka u RH te da je neprihvatljivo razmišljanje o prodaji tvrtke koja posluje uspješno i važna je za ukupan razvoj turizma.

U popodnevnim satima održan je sastanak s predstavnicima dubrovačkih turističkih vodiča, a po pitanju nacionalnih licenci. Ministar Cappelli i župan Dobroslavić kazali su kako će se zalagati za najbolje rješenje za vodiče, a u skladu s međunarodnim pravom.

kapeli 2

kapeli 4

kapeli 1

kapeli 6

kapeli 7