Ministar zdravstva Milan Kujundžić o stanju zdravstva DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić i ministar zdravstva Milan Kujundžić održali su radne sastanke s ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik Mariom Bekićem i njegovim suradnicima te ravnateljima domova zdravlja na temu stanja zdravstva na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon sastanka s vodstvom bolnice i županom na Medarevu, ministar Kujundžić obišao je bolnicu te je tom prilikom svečano stavio u pogon novi MSCT uređaj na Odjelu radiološke dijagnostike.

Isto tako, ispred OB Dubrovnik otkriven je spomenik svim djelatnicima Medicinskog centra Dubrovnik koji su tijekom Domovinskog rata i agresije na dubrovačko područje hrabrim i požrtvovanim radom omogućili uspješan rad ratne bolnice Sv.Vlaho.
– Prije 25 godine cijela Hrvatska je 20 dana nakon Vukovara strepila da će i Dubrovnik doživjeti istu sudbinu. Sjećajući se tih užasnih vremena i nadasve hrabrosti branitelja i djelatnika ove bolnice te zdravstvenih djalatnika na ovom području, danas imamo sreću svjedočiti Gundulićevoj vječnoj slobodi Dubrovnika te požrtvovnosti i hrabrost svih djelatnika ratne bolnice koji su bili sigurnost da će svi ranjeni biti zbrinuti a životi spašeni. Zato sam danas posebno sretan da u ime Vlade RH mogu izraziti sreću i reći da ne smijemo zaboraviti one kojih danas više nema. Ovaj je spomenik spomenik zahvalnosti i veličini ljudi koji su rat iznijeli na svojim leđima, ali i obveza hrvatskog naroda da ne zaboravi Domovinski rat- zaključio je Kujundžić.

Nakon sastanka i otvaranja spomenika, ministar Kujundžić i župan Dobroslavić u Palači Ranjina održali su radni sastanak s Bekićem, ravnateljima domova zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo, državnim tajnikom u Ministarstvu turizma Franom Matušićem te dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

Na sastanku se razgovaralo o stanju i unaprjeđenju sustava zdravstva i hitne medicinske pomoći na području DNŽ. Posebno je bilo govora o kadrovskim te problemima smještaja za liječnike.