Mladi i regije u Bruxellesu

Četvero mladih iz Dubrovačko-neretvanske županije – Emanuela, Luka, Zvonimir i Domagoj sudjelovali su, tijekom travnja, u transnacionalnoj razmjeni u sklopu projekta „Mladi i regije u Bruxellesu“ kojeg je, s hrvatske strane, pripremala Regionalna razvojna agencija DUNEA.

Projekt je odobren od strane Europske komisije u sklopu programa “Mladi na djelu ” u kojem sudjeluju četiri partnerske regije : Dubrovačko – neretvanska županija kao hrvatski predstavnik, regija  Lubuskie iz Poljske, regija Prešov iz Slovačke te talijanska regija Abruzzo.

Kroz dvije godine trajanja u projektu je sudjelovalo 80 mladih iz 4 regije, u dobi između 18 i 30 godina, kroz aktivnosti Europske volonterske službe i transnacionalne razmjene mladih. Iz Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovalo ih je ukupno  18.

Mladi koji su bili uključeni u projekt imali su priliku upoznati se sa svim EU institucijama počevši od EU parlamenta, EU komisije, Odbora regija te Vijeća EU. Prvenstveno su se  upoznali s radom predstavničkih ureda u Bruxellesu koji su im bili i domaćini.