Mobilna aplikacija predstavljena i u Neretvi

Nakon što je predstavljena u Stonu, za članove Tematske turističke ceste ‘Pelješac vinsko carstvo’, nova mobilna turistička aplikacija ‘Rural Dubrovnik Neretva’ predstavljena je i u Opuzenu i to članovima Ceste ‘Neretva dolina života’.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić ovom je prigodom naglasio važnost dostupnosti informacija suvremenim turistima i istaknuo ulogu turizma kao pokretača razvoja u ruralnim djelovima naše županije.

Također, predstavljeno je i podijeljeno članovima Ceste i turističkim zajednicama dopunjeno izdanje brošure ‘Neretva dolina života”, čije je tiskanje financirano koz dva projekta koje provode Dubrovačko-neretvaska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA – HERA i Adriatic Route, iz kojeg je financirana i nova mobilna aplikacija.

Ova turistička aplikacija omogućuje korisnicima jednostavnije snalaženje u ruralnim turističkim prostorima naše županije, a može se besplatno preuzeti na Google Play i iOS App Store te putem QR koda. Vodi posjetitelje tematskim turističkim cestama naše županije i omogućuje: pretragu ponude sadržaja ruralnog turizma po imenu, prostoru ili željenoj usluzi, navigaciju od trenutačne pozicije do traženog objekta, kontakt vlasnika direktno e-mailom ili telefonom te posjeta web stranici, čuvanje favorita za lakši pronalazak, rangiranje objekata prema vlastitom iskustvu, pronalazak prirodnih i kulturnih atrakcija u blizini.