More na plažama prošlo i u petom ispitivanju

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode izvijestio je kako su u petom ispitivanju kakvoće mora uzorci na svih 115 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, obavio je ispitivanje mora na 115 plaža u periodu 18. do 27. srpnja 2016. godine. More na 107 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Na plažama Mali Zaton u Dubrovniku i Sreser u Općini Janjina more je bilo dobre kakvoće, dok je na plaži Duboka u Općini Slivno more bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

blace - Slivno - slika