Multisektorska edukacija za stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja u sklopu projekta Josipov dom

U sklopu projekta Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji, u Dubrovniku je započeo prvi modul multisektorske edukacije za stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja.

Okupljene je pozdravila Đurđica Popović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije i zaželjela ugodan i uspješan rad.

Voditeljice edukacija su liječnica Matija Čale Mratović, i psihologica Suada Salcic uz sudjelovanje dvije gošće predavačice iz struke, psihologice Vesne Raguž Staničić i novinarke Silve Povše Capurso. Sudionici edukacije su stručnjaci iz obrazovanja, sudstva, policije, socijalne skrbi i civilnih udruga te predstavnici Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Dubrovačko-neretvanske županije.

Multisektorska edukacija sastoji se od četiri modula u trajanju od po dva dana, a tema prvog modula je Uvod u nasilje u obitelji.

Stručnjaci i osobe koje rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji na području Dubrovačko-neretvanske županije, a konkretno stručnjaci iz sektora socijalne skrbi, policije, pravosuđa, obrazovanja, zdravstva i civilnog sektora su jedna od ciljnih skupina projekta, za koju kroz održavanje edukacija i stručnih savjetovanja želimo ostvariti cilj daljnjeg razvoja stručnih kompetencija stručnjaka i odgovornosti u postupanju u slučajevima nasilja. Na ovaj način žrtvama će se osigurati stručna i pravovremena pomoć i zaštita kao i održivost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga.