Najava sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

Sjednica 48. Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održat će se u četvrtak 10. svibnja 2018. u prostorima Hrvatske zajednice županija (Savska 41/XVI, Zagreb) s početkom u 11,00 sati.

Članovi Izvršnog odbora će sa predstavnicima resornih ministarstava raspravljati o novim zakonima, ali i njihovim dopunama kao što su Zakon o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, Zakon o poljoprivrednom zemljištu i Zakon o zaštiti životinja. Jedna od točaka sjednice biti će i Zakon o zdravstvenoj zaštiti na koji je nedavno završeno javno savjetovanje, ali i izazovi s kojima se županije susreću kao osnivači zdravstvenih ustanova. S obzirom na to da je energetska obnova prioritet na razini EU, razgovarat će se i o programu poticane obnove postojećeg stambenog fonda.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk potpisat će Deklaraciju o suradnji županija i organizacija civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, a predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske prezentirat će programsku knjižicu projekta ”Županije-prijatelji djece”.