”NAJUZORNIJA HRVATSKA SEOSKA ŽENA” Štefica Žabica predstavljala Dubrovačko-neretvansku županiju

Na izboru za „ Najuzorniju hrvatsku seosku ženu“, koji se održava svake godine u organizaciji udruge „Uzorne hrvatske seoske žene“ prigodom obilježavanja Međunarodnog dana seoske žene, Dubrovačko-neretvansku županiju predstavila je gospođa Štefica Žabica iz Vele Luke.
Ova manifestacija pridonosi promociji vrijednosti i važnosti žene na selu i njezinih postignuća te njezina doprinosa očuvanju obitelji i kulturne baštine, a posredovanjem Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, na 18. izboru za predstavljena je i naša županija.
Kandidatkinja iz Vela Luke je vrlo sadržajno i vjerodostojno predstavila otok Korčulu i Dubrovačko-neretvansku županiju prezentirajući tradicijske proizvode i običaje te je nagrađena za najbolji štand i najbolju prezentaciju slanog tržišnog proizvoda.
Manifestacija se ove godine održala u Karlovačkoj županiji, u Domu Hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu. Sudjelovalo je četrnaest kanidatkinja iz hrvatskih županija i Grada Zagreba. Za najuzorniju hrvatsku seosku ženu izabrana je gospođa Renata Bedeković iz Jakuševca.