Novi direktor Glavnog ureda HTZ-a na sjednici Turističkog vijeća

Sjednici Turističkog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije, kojoj je predsjedao župan Nikola Dobroslavić, nazočili su i novi direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristijan Staničić te državni tajnik za turizam Frano Matušić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, zamjenik župana Joško Cebalo i pročelnik Županijskog upravnog odjela za turizam Ivo Klaić.

Na sjednici je bilo riječi o trenutnom stanju turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odnosno o izvrsnim rezultatima i novim projektima koji su u planu, a prije svega u cilju produljenja sezone. Također, govorilo se i o izazovima s kojima se tijekom turističke sezone susreću dionici u turizmu Dubrovačko-neretvanske županije i  turisti te o načinima na koji se isti mogu zajednički riješiti.

Župan Nikola Dobroslavić je istaknuo kako svi sudionici Turističkog vijeća izuzetno cijene što je novi direktor Glavnog ureda HTZ-a za svoj prvi radni posjet izabrao upravo našu županiju, koja je i ove godine nastavila s vrhunskim turističkim rezultatima.

„Na sjednici smo razgovarali o stanju u turizmu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izvrsnim rezultatima, ali i problemima koje evidentiramo te načinima na koje ih mislimo razriješiti. Prije svega, radi se o pitanju prometne povezanosti Zračne luke i Dubrovnika, ali i Orebića, Korčule i Neretve sa središtem županije. Još jedan od izazova su gužve na granicama, posebice prema Crnoj Gori, za što smo zajednički dogovorili da ćemo nastojati smanjiti čekanje na najmanju moguću mjeru.“, rekao je Župan. Dodao je i kako je dana puna potpora izgradnji Kongresnog centra te kako je bilo riječi i o povećanju broja zračnih linija i izvan glavne turističke sezone, a što će značajno pridonijeti očuvanju ovako sjajnih turističkih rezultata i održanja “Dubrovnik rivijere” najboljom hrvatskom turističkom destinacijom.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a istaknuo je da je “Dubrovnik rivijera”, a posebno sam Dubrovnik, perjanica hrvatskog turizma te da je stoga odabrao Dubrovnik za početak obilaska hrvatskih destinacija. Naglasio je spremnost HTZ -a na suradnju sa lokalnim zajednicama i svim dionicima na rješavanju svih pitanja važnih za daljnji razvoj turizma u ovoj destinaciji.