Novinari u obilasku pobjednika ”Zlatne naranče”

Nakon proglašenja ovogodišnjeg pobjednika ”Zlatne naranče” – izbora za najbolje primjere ruralnog turizma u DNŽ, organizatori izbora Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA organizirali su obilazak novinara pobjedničkog objekta ”Đuđa i Mate” u Vidu, u Neretvi.

Novinari su prvo obišli Arheološki muzej Narona u neposrednoj blizini restorana, gdje ih je kroz postav provela kustosica Konstanta Bukovac. Potom su ih u nagrađenom objektu dočekali župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, koji su još jednom čestitali pobjednicima i istaknuli važnost kvalitetnog pristupa ponudi u ruranom turizmu te vlasnici Jure Taslak i Ivan Ilić. Nakon toga su lađama proveli novinare rječicom Norin do svog izletišta i na povratku priredili ručak u restoranu. U sklopu programa novinari su obišli i Ornitološki muzej u Metkoviću.

Ova cjelokupna ponuda dio je i Tematske turističke ceste ”Neretva dolina života”, koju je oformila Dubrovačko-neretvanska županija i u kojoj je objedinila brojna kulturna i prirodona bogatstva te prvenstveno ponudu ruralnog turizma Neretve.

A Ambijent u okružju pobjedničkog objekta koji ujedinjuje antiku, tradiciju i način življenja u plodnoj neretvanskoj dolini dodatni je začin pikantnoj gastro priči, utemeljenoj na prirodnim sastojcima i izvornim recepturama. Neretvanski brudet od jegulje i žaba, jegulja na ražnju, specijaliteti pod pekom, na ražnju ili na lovački – čine ponudu ovog restorana, koji na istom mjestu goste prima od  1993. godine. Pokrenula su ga dva prijatelja, Mate i Đuđa, a danas ga vode njihovi sinovi.

S vremenom je i ponuda proširena pa posjetiteljima nude i turističke programe poput foto safarija neretvanskom lađom do svog izletišta, berbu mandarina, posjete muzejima, brdske biciklističke ture,  hiking šetnje do vikend kuće na brdu Dragovija i ručkove usred nedirnute prirode. Na katu je pansion sa sobama s pogledom na rječicu Norin i zelenilo močvare ili na nekadašnji rimski forum, današnji arheološki muzej Narona.