DANI EUROPE Učenici OŠ „Marin Getaldić“ posjetili dubrovačku gradsku upravu i slušali o EU projektima

U okviru obilježavanja Dana Europe i europskog tjedna, učenici Osnovne škole „Marin Getaldić“ posjetili su prostore gradske uprave u kojoj ih je dočekao gradonačelnik Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

Učenicima je u Maloj vijećnici održana prezentacija u kojoj su objašnjene procedure nacionalnih i europskih projekata te su prikazani projekati Grada Dubrovnika, ustanova, trgovačkih i komunalnih društava u (su)vlasništvu Grada. Također, u sklopu posjete učenici su obišli prostorije Gradske uprave, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama te ih se upoznalo s djelokrugom lokalne samouprave te funkcioniranju upravnih odjela i službi.

Podsjetimo, Dan Europe slavi se 9. svibnja, te je EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA, u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Dubrovačkom razvojnom agencijom – DURA, organizirao „Dane otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“ uz raznovrsna informativna, edukativna, zabavna događanja kako bi se predstavili EU projekti i njihov značaj za razvoj lokalne zajednice.

Zbog najavljenog lošeg vremena, umjesto u četvrtak, u petak, 14. svibnja, od 10 do 12 sati ispred Sponze će se predstaviti brojni projekti financirani iz EU fondova.

Brojna druga događanja već su održana u dolini Neretve uz stručnu podršku Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.