Prigodna radionica sa srednjoškolcima povodom Dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Ekonomskoj školi u Dubrovniku održana je prigodna radionica u organizaciji županijskog upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj te Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije, a na kojoj je nazočio i viši savjetnik u spomenutom odjelu Dubrovačko-neretvanske županije, Pero Pendo.

 

”Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama je posvećen dvjema sestrama redovnicama koje su poginule pod diktatorskom rukom u Dominikanskoj Republici. Moderatori ovog predavanja žele učenicima približiti na koji se način može nasilje izbjeći te zaštiti”, rekao je uvodno Pendo te dodao kako se naglasak radionice stavio na nasilje u mladenačkim vezama jer se upravo u njima često pojavljuje.
Psihologinja u Ekonomskoj školi i Gimnaziji, Suada Salčić održala je predavanje o preventivnom programu protiv nasilja koji se već dugi niz godina provodi u svim školama diljem Županije, dok je pedagoginja Turističke škole Vera Škerlj pojasnila što treba napraviti ako do nasilja dođe.
Uz učenike i njihove nastavnike, u programu su sudjelovali predstavnici tijela zaduženih za djelovanje sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji, Centri za socijalnu skrb, Policijska uprava, odgojno-obrazovne ustanove, zdravstvene ustanove te pravosudna tijela.