Pročelnica Dadić na svečanosti povodom Dana darivatelja krvi

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić nazočila je svečanoj dodjeli priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, koja se već tradicionalno održava na njihov dan.

Tom prilikom pročelnica Dadić je čestitala svima Dan darivatelja krvi, pritom rekavši: „Pročitala sam jednom da nije bitno koliko čovjek ima već kako to zna podijeliti s drugima. Upravo ste vi, dobrovoljni darivatelji krvi kojima će večeras biti uručena zaslužena priznanja, pravi primjer ljudi koji žive tu rečenicu. Ja ljepšeg, plemenitijeg i humanijeg čina ne poznam i od srca vam hvala na tome.“ Dadić je dodala i kako je rad Društva Crvenog križa Dubrovačko-neretvanske županije pohvalan, ali i kako možemo biti ponosni na to da naša županija, ali i cijela Hrvatska, u potpunosti uspijevaju zadovoljiti naše potrebe za krvlju i krvnim pripravcima. „Dubrovačko-neretvanska županija cijeni trudi rad Vas pojedinaca i Društva u cjelini, kao i iznimne rezultate koje postižete, i nastavit ćemo s podrškom i u budućnosti.“, zaključila je pročelnica Dadić.

Ove godine je Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik dodijelilo 120 priznanja i to za 5, 10, 20, 25, 30, 35, 40, 50 te 75 puta darovanu krv, kao i dvije zahvalnice za zavšno darivanje te dvije obiteljske zahvalnice.