Pročelnica Dadić povodom velikog uspjeha Marine Kovačić: Kontinuirano ulažemo u mlade ljude, kroz Centar kompetentnosti u turizmu osigurat ćemo još više ovakvih uspjeha

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić nazočila je danas na konferenciji za novinare i proslavi povodom uspjeha Marine Kovačić, sad već bivše učenice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik koja je na nedavnom održanom natjecanju World Skills u Kazanu, u svojoj disciplini, Hotelska recepcija, kao najmlađa natjecateljica od njih 16, osvojila peto mjesto i Medalju izvrsnosti za izniman rezultat.

Pročelnica Dadić čestitala je Marini i njenoj mentorici Ameli Obad na izvrsnom uspjehu koji je rezultata predanog rada i zalaganja, te naravno znanja. Dadić je istaknula kako je zadaća Županije kontinuirano ulagati u mlade ljude te osiguravati i omogućavati uvjete da se ovakvi rezultati nastave i u budućnosti. Pritom je naglasila kako je jedan od najznačajnijih projekata Županije upravom projekt Centra kompetentnosti u turizmu, čije prijave ulaze u završnu fazu, a kroz čiju ćemo provedbu, kroz nekoliko godina, dobiti prostore i osmisliti sadržaje koji će omogućavati da ovako izvrsnih rezultata imamo još i više.

Inače, Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik imenovana je prošle godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru „turizam i ugostiteljstvo“ što predstavlja svojevrsnu ulaznica u dva EU fonda, Europski fond za regionalni razvoj i Europski socijalni fond i to za opremanje, osuvremenjivanje i razvoj regionalnih centara. U Županiji su predviđena ulaganja u visini oko 105 milijuna kuna i to na tri lokacije: u prostor postojeće zgrade Turističke i ugostiteljske škole, u prostor u vlasništvu TUŠ unutar gradskih zidina (Garište), te u prostor Vile Čingrija koju će ustupiti Grad Dubrovnik. Regionalna agencija DUNEA pruža podršku Županiji i Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik u pripremi projektnih prijedloga koja je u tijeku, a kasnije i u provedbi projekta.

Konferenciji za novinare nazočio je i ravnatelj TUŠ-a Antun Perušina sa suradnicima koji je pritom istaknuo kako je Marinin uspjeh pokazatelj sinergije škole i gospodarstva, kojemu se uvijek teži, te direktor Hilton Imperiala Mario Matković sa suradnicima koji je uputio čestitke Marini i mentorici i rekao kako je znanje ono što se danas najviše treba cijeniti.