”RAZVOJ MREŽE PODUZETNIČKIH POTPORNIH INSTITUCIJA” Otvorenje pilot projekta u potpunosti financiranog iz EU fondova

Direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Marija Previšić nazočila je svečanoj konferenciji projekta ”Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija”.

Konferenciju je organizirala Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) povodom otvorenja pilot projekta ”Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija”. Projekt je vrijedan 7.012.151,60 kuna, a u potpunosti financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Cilj projekta je kroz temeljne i specijalizirane edukacije zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija (PPI) razviti visokokvalitetne usluge koje će na ujednačen način biti dostupne poduzetnicima u svim hrvatskim regijama. Jedan od rezultata projekta bit će Mreža poduzetničkih potpornih institucija kao platforma preko koje će HAMAG-BICRO koordinirati razvoj kompetencija PPI-a kroz sustav treninga. Projekt je strateški postavljen od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a operativno njime upravlja HAMAG-BICRO.

HAMAG-BICRO je 2017. godine proveo Javni poziv za iskaz interesa temeljem kojeg je, od 169 poduzetničkih potpornih institucija registriranih u Republici Hrvatskoj, odabrano njih 59, među kojima je i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije.