Svečani božićni domjenak Dubrovačko-neretvanske županije

Povodom nadolazećih božićnih blagdana u hotelu Excelsior u petak je održan tradicionalni božićni domjenak.

Župan Nikola Dobroslavić ovom je prilikom poželio svim nazočnima sretan Božić i uspješnu novu godinu, a istaknuo je kako je Županija u ovoj godini nastojala biti glavni čimbenik stabilnosti i razvoja.
”Vi ste nam u svemu tome pomagali i želim vam se zahvaliti na tome”, rekao je župan Dobroslavić okupljenima te napomenuo kako bi iz godine na izmaku istaknuo tri ključne stvari.
”To je odluka Europske komisije da se bespovratno financira Pelješki most. To je nešto što će svakako pridonijeti lakšoj realizaciji ovog prevažnog projekta . Druga stvar je da je Vlada konačno priznala županije kao partnere u kreiranju i provođenju politike, a preokrenuli smo i trend izmicanja sjedišta institucija. Vratili smo Poreznu upravu, Policijska uprava je ostala ovdje, a imamo čvrsta obećanja da će se vratiti Trgovački sud u Dubrovnik i Općinski sud u Metković. U sljedećoj godini ćemo pokrenuti izmjene prostornog plana Županije, očekujemo početak projekta brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke, a prioritet su nam luke Perna i nova luke Korčula na lokaciji Polačište”, rekao je župan te napomenuo kako će se intenzivno raditi i na razvoju kongresnog centra Dubrovnik.
Za kraj je svim prisutnima poželio sretne blagdane te uspješnu novu 2018. godinu.