V.d. pročelnika Miho Baće uručio nagradu jednom od najljubaznih vozača županiji

V.d. pročelnika za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće u prostorijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije uručio je nagradu jednom od troje Dubrovčana koji su dobili nagradu povodom Dana ljubaznosti u prometu.
U svom dugogodišnjem i uzornom vozačkom iskustvu dobitnici nagrade Danijela Stjepović, Rašid Nikontović i Dube Marjanović Ladašić nemaju prometnih prekršaja niti su prouzročili prometnu nesreću.
V.d. pročelnika za komunalne poslove i zaštitu okoliša Baće je ovom prilikom istaknuo kako je riječ o hvalevrijednom projektu koji će pridonijeti ne samo sigurnosti u prometu već i cjelokupnoj slici Dubrovnika kao grada i turističke destinacije.
Načelnik PUDN Ivan Pavličević rekao je kako se ovim projektom želi animirati naše sugrađane da svi postanemo tolerantniji u prometu.
”U velikom dijelu naših poslova, u suradnji sa Županijom i Gradom koji su nam partneri u ovom projektu, nastojimo osigurati normalan protok u prometu naših sugrađana i gostiju. Svjedoci smo velike nekulture u ponašanju u prometu. Na stanje prometnica ne možemo utjecati, ali mi možemo utjecati na svijest i ponašanje vozača. Ovaj projekt osmislili smo upravo da bi naše sugrađane potaknuli da budu kulturni i savjesni vozači”, rekao je načelnik PU DN.

Inače, u prvih pet mjeseci ove godine bilo je 237 prometnih nesreća, što je smanjenje od 8 posto u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine poginule su 4 osobe u prometu, ove godine 3, dok je ukupno ozljeđenih ove godine bilo 10 posto manje – 149 u odnosu na 166 prošle godine.