Zamjenica Marević na predstavljanju programa ovogodišnjeg Kinookus FFF-a

Zamjenica župana Žaklina Marević i v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i more Ivo Klaić nazočili su danas u palači Ranjina predstavljanju programa ovogodišnjeg devetog izdanja ”Kinookus Food film festivala” koje se ove godine u Stonu održava od 28. lipnja do 1. srpnja.
Zamjenica Marević istaknula je kako Županija podupire ovu manifestaciju od samog početka te napomenula kako se kroz nju čuva i nadograđuje naša kultura i baština.

”Ono što ovaj festival čini posebnim jest činjenica da kroz kulturni događaj spaja male proizvođače. On čuva zaboravljene predmete kojima su se služili naši stari, a istodobno se oživljavaju zaboravljena mjesta i potiče nas se na razmišljanje o odnosu čovjeka i okoliša. Sve to dovoljni su razlozi da županija podupire i pruža podršku u radu organizatorima kako bi ovaj festival i dalje promicao i vraćao ljepote prošlosti, kako kulturne i prirodne baštine tako i gastronomije kroz jelovnike izgubljenog vremena”, rekla je zamjenica Marević.
Program devetog Kinookus FFF-a pozdravili su i v.d. pročelnika Ivo Klaić, te načelnik Općine Ston Vedran Antunica.
Ovogodišnje izdanje Festivala razmatra odnos muzike i hrane: od tradicijskih pjesama vezanih uz poljodjelstvo i drevne svetkovine, do velikih skladatelja klasične glazbe i njihovih prehrambenih navika i strasti; od današnjih chefova-glazbenika koji kombiniraju svjetske glazbene ukuse i lokalne okuse, do posve originalnih, glazbeno-kulinarskih građanskih inicijativa čiji je cilj osvješćivanje šire javnosti na teme nepotrebnog bacanja hrane.

Više o festivalu možete doznati OVDJE.