Zamjenica Marević na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Ploča

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Ploča povodom Dana grada Ploča. Sjednici su nazočili saborski zastupnik iz Ploča Vlaho Orepić, izaslanik zapovjednika HRM-a brigadir Drago Konsa, gradonačelnici i načelnici susjednih općina i gradova, gradski vijećnici i mnogi drugi.
”Čast mi je i zadovoljstvo biti ovdje danas s vama i slaviti vaš Dan. Svaka obljetnica, pa tako i ova idealna je prigoda za osvrnuti se na ono što je učinjeno kako bi mogli zajedno planirati za budućnost.
Upravo je ulaganje u takvu budućnost bila misao vodilja za Dubrovačko-neretvansku županiju kada smo realizirali više od deset milijuna kuna vrijedan Poduzetnički inkubator u Pločama. Želja nam je uvijek bila i uvijek će biti da se mladi ljudi ostvare kroz svoje potencijale, a na nama je, njihovim izabranim predstavnicima, da osiguramo i omogućimo te uvjete.
Osim Inkubatora moram istaknuti i projekt ”Prirodna baština” koji je prijavljen na financiranje iz EU fondova, a uvjereni smo da će dobiti odobrenje od nadležnih institucija. U sklopu tog osam milijuna kuna vrijednog pothvata planira se uređenje stare škole u Baćini u kojoj će biti edukacijski centar i prostor za planinare. Iz istog projekta postavit će se staza od Rogotina do vrha brda Trovro, a na vrhu su planirane prekrasne Zračne orgulje. OŠ u Staševici će sve svoje vrtove urediti autohtonim biljem, a uredit će se objekt s kojeg će se promatrati život na Baćinskim jezerima.
Također tu je projekt ”Neretva dolina života” u sklopu koje su uređene turističke staze, a kroz tiskani materijal predstavljena je ponuda šireg područje oko rijeke Neretve, sve u sklopu ”Rural Dubrovnik Neretva” programa.
Dubrovačko-neretvanska županija i naša Regionalna razvojna agencija DUNEA nedavno je zavšila projekt brendiranja i zaštite Neretvanske mandarine, a u planu je i Centar kompetencije za mandarine vrijedan 15 milijuna kuna koji će itekako biti od značaja za Ploče.
I na koncu, šećer na kraju, kroz program ”Kost”, sredstvima UNDP-a Županija je pomogla poduzetnicima pa je tako za OPG Bogunović nabavljena starinska lađa, a značajna financijska sredstva iz istog programa uložena su u sušaru Ostojić.
Sve su ovo samo neki od primjera gdje je Županija aktivni sudionik života žitelja Ploča i to će nastaviti i dalje biti. Stoga u svoje ime, cijele Dubrovačko-neretvanske županije i župana Nikole Dobroslavića želim vam sretan Dan grada Ploča”, rekla je zamjenica Marević.

FOTO: Rogotin.hr