Zamjenica Marević na zatvaranju Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu

Zamjenica Žaklina Marević sudjelovala je u Metkoviću na ceremoniji zatvaranja Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu.

Nakon što se u ponedjeljak i utorak veslao Masters Cup za veterane, na Neretvi se u Metkoviću od četvrtka, 5. srpnja, do nedjelje, 8. srpnja, natjecalo oko 500 veslača.

Na ceremoniji zatvaranja prigodne govore su održali predsjednik Hrvatskog kajak-kanu saveza Marko Ćurković i predsjednik Europske kajakaške asocijacije Albert Woods koji je rekao da je vrlo zadovoljan održanim prvenstvom i da je proteklih tjedan dana Metkoviću ortvorilo vrata za moguće pripreme europskih sportaša na Neretvi i Svjetsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu.

Glavni tajnik Kajakaškog saveza Hrvatske i Europske kajakaške asocijacije Branko Lovrić gradonačelniku Metkovića Daliboru Milanu uručio je plaketu za održano prvenstvo. Albert Woods službeno je zatvorio prvenstvo u Metkoviću, zastava Europskog prvenstva u kajak-kanu maratonu predana je predstavnicima francuskog grada Decizea.

Europsko prvenstvo u kajak-kanu maratonu održalo se u organizaciji organizaciji Grada Metkovića i Kajakaškog saveza Hrvatske, te uz suradnju Turističke zajednice Grada Metkovića i Veslačkog kluba Neretvanski gusar, a u subotu i nedjelju organizirana je i promocija jednog od partnera, Nacionalnog parka Krka.

Organizatori su, uz veliku pomoć volontera, HGSS-a, hitne službe i policije, kroz prošlih tjedan dana pokazali veliku organiziranost i spremnost te su u Europu poslali lijepu sliku Metkovića te im na odlično odrađenom poslu treba čestitati!

U sklopu zatvaranja prvenstva održala se i dodjela pobjednicima utkrke muškaraca u kajaku dvosjedu što je bila i posljednja utrka prvenstva. U vrlo zanimljivoj utrci prvi su bili Mađari Adrián Boros i László Solti (01:54:46.36), a medalje i ruže pobjednicima su uručili gradonačelnik Dalibor Milan i zamjenica župana Žaklina Marević.

FOTO: Metković News