Župan Dobroslavić na proslavi Dana općine Konavle

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je danas kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića proslavi Dana općine Konavle i 26. obljetnice oslobođenja.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je ovom prilikom kako su Konavle danas jedna od najboljih jedinica lokalne samouprave kako u županiji tako i u Hrvatskoj. Podsjetio je ipak kako je početak obnove nakon rata bio mukotrpan posao.
”Sjetit ćemo se kako su Konavle 1992. godine krenule od nule, od porušenog područja, a Republika Hrvatska je, na čelu s prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, na sebe preuzela cjelokupnu obnovu porušenog područja. Moramo pamtiti naše branitelje, ali i sve one koji su nam donijeli pred vrata to zlo, ne kako bi se vraćali u prošlost već kako ne bi dopustili da se to ikada više dogodi”, rekao je župan Dobroslavić.
”Na toj istini moramo temeljiti naš put u budućnost i zato ozdravljamo sve ono što naša Vlada danas radi, ne samo u gospodarstvu nego i u strateškim projektima. Spomenut ću ovdje tri pristupa Vlade: nastavak gradnje Pelješkog mosta, Vlada je vratila dostojanostvo Hrvatskoj vojsci koja je danas bolje opremljena i ona je jamstvo naše sigurnosti. Treći pristup je potpora našim sunarodnjacima u BiH i mi se nećemo pomiriti s time da Hrvati nisu ravnopravan narod”, rekao je župan Dobroslavić te obećao rješavanje pitanja osnovne škole u Cavtatu.

Sjednici su prisustvovali i brojni drugi gosti, među kojima i zastupnica u Europarlamentu Dubravka Šuica, saborski zastupnici Branko Bačić i Sanja Putica, državni tajnici Frano Matušić i Nikolina Klaić, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, načelnik Općine Dubrovačke primorje Nikola Knežić, načelnik Općine Ston Vedran Antunic, načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i njegov zamjenik Valentin Dujmović, ali i veleposlanik RH u Crnoj Gori Veselko Grubišić, ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović i brojni drugi.