Župan Dobroslavić na sastanku s ministrom uprave Kuščevićem razgovarao na temu povjeravanja poslova Ureda državne uprave

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u Zagrebu na sastanku ministra uprave Lovra Kuščevića sa županima, a glavna tema razgovora bila je reformska mjera povjeravanja poslova Ureda državne uprave županijama. Sastanku je nazočila i direktorica Centra izvrsnosti Vijeća Europe Alina Tatarenko, koja je održala nekoliko radnih sastanaka.

”Ciljevi Zakona o sustavu državne uprave su kvalitetnija javna uprava, decentralizacija. Radi se o preko 200 vrsta različitih poslova koji se iz Ureda državne uprave povjeravaju jedinicama lokalne samouprave i županijama”, rekao je ministar Kuščević.
Ministar je naglasio kako je u suradnji s Ministarstvom financija pripremljen program sa stimulativnim otpremninama kako bi što manje zaposlenika Ureda državne uprave prešlo u Županije. ”Očekujemo da će pravo na otpremninu iskoristiti 500 do 600 službenika i utoliko će se primiti manje službenika”, rekao je ministar.

Foto: Kristijan Toplak