O projektu HERA u Milanu

Članice projektnog tima Dubrovačko-neretvanske županije za projekt HERA Marijeta Hladilo i Jelena Dadić prisustvovale su Međunarodnoj Burzi Turizma 2016., također poznatoj po akronimu „BIT“ koja se održavala u izložbenom centru Fiera Milano Rho u Milanu.
Na navedenom sajmu, DNŽ promovirala je tematsku turističku cestu Neretva dolina života koja je dio ruralne turističke ponude naše Županije, a obuhvaća 55 sudionika u različitim kategorijama: vinarije, izleti, ambijentalni restorani, ruralni smještaj, kušaonice, baština, događaji i manifestacije.
Naime, glavni cilj projekta HERA u kojem je DNŽ jedan od projektnih partenera, je unutar jadranskog područja razviti zajedničku prekograničnu platformu za upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu i njegovu promidžbu.
Kako bi se ostvario navedeni cilj, a ujedno doprinijelo smanjenju sezonalnost turizma kroz turističku promociju kulturne baštine, većina projektnih partnera iz osam zemlja IPA Adratic područja razvila je rutu kulturnog turizma svoje destinacije koja sadržava kulturno-turističke atrakcije, gastro ponudu, smještaj i ostale usluge. Kroz izložbeni prostor projekta HERA na BIT sajmu u Milanu, svakom od projektnih partera pružena je prilika da promovira svoju kulturnu rutu i predstavi je međunarodnim turističkim operatorima.
DNŽ uspješno je predstavila neretvansku, kao i ostalu turističku ponudu naše Županije na BIT sajmu koji je najvažnija izložba i konferencijsko središte za talijansko i međunarodno tržište, a koji je ove godine okupio više od 2000 tvrtki, 1500 kupaca te 60 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta.