Obilježen Dan dubrovačkih branitelja

Povodom obilježavanja blagdana sv. Nikole, Dana dubrovačkih branitelja i 25. obljetnice uspješne obrane Grada u Domovinskom ratu, izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije predvođeno županom Nikolom Dobroslavićem odalo je počast svim poginulim braniteljima i civilima polažući vijence i paleći svijeće kod Spomen-križa na groblju Boninovu, kao i kod spomen-obilježja na muslimanskom groblju na Boninovu.Odavajući počast poginulim pripadnicima policijskih postrojbi, vijenci su položeni i svijeće zapaljene kod spomen-obilježja ispred policijske postaje u Dubrovniku, a u spomen na stradale vatrogasce vijenci su položeni na Liechtensteinovom putu.

U protokolu polaganja vijenaca i paljenja svijeća na Srđu sudjelovali su i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar branitelja Tomo Medved te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske Mirko Šundov. U popodnevnim satima predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarević u more je spustila lovorov vijenac za poginule pomorce i branitelje.

Također, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije položili su vijenac i zapalili svijeću kod spomen obilježja u Sustjepanu, gdje je u crkvi sv. Nikole služena sveta misa.

Svečana sveta misa zadušnica služena je u dubrovačkoj Katedrali, a predvidio je nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić.