Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza, župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima položio je vijence i zapalio svijeće kod Spomen križa na groblju Boninovo te kod Spomenika pobjedi na lokalitetu Vjetreni mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju, odavajući počast svim poginulim u Domovinskom ratu.

Vijence su položili i predstavnici Grada Dubrovnika, Općine Dubrovačko primorje, Policijske uprave dubrovačko – neretvanske, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Primorske satnije te Udruge hrvatski domobran.

Župan Nikola Dobroslavić u svom obraćanju na Vjetrenom mlinu zahvalio je svih poginulim i preživjelim hrvatskim braniteljima bez kojih ne bi postojala današnja slobodna, demokratska i europska Hrvatska. Župan je naglasio važnost ovog blagdana kao simbola pobjede, ostvarene slobode i državnosti za sve hrvatske državljane i našu Županiju, naglasivši da su u tim teškim vremenima zajedništvo hrvatskog naroda i želja za slobodom pobijedili brojnijeg i tehnikom nadmoćnijeg protivnika.

Misa zadušnica služit će se u dubrovačkoj Katedrali u petak 5. kolovoza u 20,00 sati.

13901747_672375039597152_1243914790_o 3 - GALERIJA2