Obilježen Spomendan na žrtve Bleiburga i Križnog puta

Povodom obilježavanja Spomendana na žrtve Bleiburga i Križnog puta, zamjenica župana Žaklina Marević, zajedno sa v.d. pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelenom Dadić i v.d. pročelnikom Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Nikolom Babićem danas je položila vijence kod Spomen-križa na Boninovu i na Domobranskom groblju u Gospinom polju.

Riječi molitve komemoracije na Boninovu vodio je don Marijan Slukan, a molitvu na Domobranskom groblju fra Stanko Dodig.

Zamjenica župana je nakon odavanja počasti tragično preminulim žrtvama kazala: “Danas smo ovdje kako bismo odali počast žrtvama strašnog zločina koji se dogodio u Bleiburgu i Križnom putu. Naravno, odali smo počast i obiteljima te poslali poruku da žrtve nisu zaboravljene, sa željom da se nastavi obilježavanje ovoga dana i da se tradicija prenese na mlade generacije”.

Obilježavanje Spomendana organizirala je i ove godine Udruga Hrvatski domobran Dubrovnik, a počast su odali i predstavnici Grada Dubrovnika, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te udrugâ Hrvatski domobran i Daksa 1944/45, kao i Udruge političkih zatvorenika.